De rap workshop

De rapfabriek heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de weinige kwalitatieve aanbieders van de "workshop rap".

Wij bieden de mogelijkheid om de rap workshop in te zetten voor elke gelegenheid. De vorm van de workshop wordt door onze docenten namelijk volledig afgestemd op het niveau van de deelnemers, het aantal deelnemers, de gewenste tijdsduur en het doel van de workshop.


Hoe gaan wij te werk tijdens de rap workshop?


Om het ijs te breken beginnen wij de workshop met een leuk en interactief vragenrondje over wat rap nou daadwerkelijk is en wat erbij komt kijken.

 

Wanneer dit duidelijk is voor de hele groep wordt er uitgelegd hoe de opbouw van de workshop er uit zal gaan zien.

De rap docent zal een aantal beats laten horen aan de groep zodat de deelnemers kunnen kiezen welke beat er gebruikt zal gaan worden om op te rappen.

 

Vervolgens zal het onderwerp waarover gerapt zal gaan worden gezamenlijk gekozen worden.

Wanneer de beat gekozen is en het onderwerp duidelijk is kunnen we aan de slag met het maken van de rapteksten. De groep zal samen een heel rapnummer in elkaar gaan zetten met een refrein en met coupletten.

We beginnen met het maken van het refrein, dit doen we gezamenlijk met de hele groep. Tijdens het maken van het refrein wordt dan direct voor iedereen duidelijk waar je nou eigenlijk op moet letten bij het maken van de rap. Hierbij komen verschillende onderdelen aanbod zoals rijm, ritme en flow.

Wanneer het refrein klaar is zal de groep in een aantal kleinere groepjes worden opgesplitst. Aan de hand van de informatie en de tips die gegeven zijn door de docent, tijdens het maken van het refrein, kunnen de deelnemers nu zelf aan de slag met het vormen van de coupletten. Uiteraard zal de rap docent hierbij ondersteuning en hulp bieden.

Als de coupletten klaar zijn komen de groepjes weer bij elkaar. Ter afsluiting zullen de groepjes als echte rappers de coupletten naar elkaar toe presenteren op het ritme van de beat!

De workshop rap kan uitgebreid worden met de volgende onderdelen: cd-opname, presentatie, videoclip, battle en/of gastoptreden.

 

Klik op één van de onderstaande videofilmpjes om deze te bekijken:


Enkele referenties(Alle Referenties)