Diggy Dex Boeken Voor Een Spetterende Show

 

Aan de gebaande paden heeft Diggy Dex een broertje dood. De rapper heeft twee goed ontvangen albums op zak en presenteerde in oktober 2010 zijn derde, Lange Nachten, Korte Dagen, met daarop onder meer de hits ‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)’, ‘Vandaag’ en ‘Links, Rechts’. Een opvallend album, waarop hij muzikaal tot ver buiten de lijntjes van de hiphop kleurt.

 

 

Achter het pseudoniem Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Toen in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn. In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex zijn grootste hit tot nu toe, ‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)’, in samenwerking met de Vlaamse singer/songwriter Eva de Roovere. Sinds 2009 is alles in een stroomversnelling geraakt. Shows in Paradiso en de Melkweg, op de TMF Awards, met Raymond van het Groenewoud in het Antwerpse Sportpaleis, langs de bevrijdingsfestivals, en een eigen clubtour zijn mooie dingen.”

 

Samen met zijn liveband brengt hij zijn nieuwe album op een explosieve en muzikaal verfijnde manier ten gehore. Mede daardoor zorgt Diggy Dex voor een van de meest energieke live hiphop-acts van de Benelux. Naast al zijn activiteiten is Diggy Dex ook verbonden als docent aan de Zadkine Popacademie in Rotterdam.

 

Klik op één van de onderstaande videofilmpjes om deze te bekijken:

 

 

Boek Diggy Dex


« Ga terug